СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
Зачињене свињске крменадле запечене у рерни су брз и прави гурмански ручак који ћете увек радо да припремате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
4 крменадле
1 кашика млевене паприке
1 кашика жутог шећера
2 кашичице белог лука у праху
2 кашичице црног лука у праху
1,5 кашичице сушеног оригана
1 кашичица соли
0,25 кашичице бибера
Рецепт за зачињене свињске крменадле запечене у рерни:
Како бисте направили крмендале, прво загрејте рерну на 200°Ц. У малој посуди помешајте паприку, шећер, бели лук у праху, црни лук у праху, сушени оригано, со и бибер.
Ставите крменадле у посуду за печење. Попрскајте маслиновим уљем са обе стране и поспите зачинима са обе стране, па их утрљајте. Пеците непоклопљено 15 до 20 минута. Оставите да одстоје 5 минута, а затим их сервирајте преливене соком из посуде у којој су се пекле.
(ствар укуса)
Препоручујемо

САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром
03. 05. 2025. у 09:00

КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса
02. 05. 2025. у 11:00

ДАЛМАТИНСКА ПАШТИЦАДА: Рапсодија укуса у сваком залогају, по оригиналном рецепту
29. 04. 2025. у 09:00

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)