САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром
Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром одлични су за пролећни лагани ручак.

Фото Shutterstock
Састојци:
2 велике тиквице
500 г млевеног пилећег меса
500 г парадајз соса
свеж или замрзнут першун
2 чена белог лука, врло ситно исецкана
1 велики црни лук, ситно исецкан
качкаваљ
со и бибер по укусу
Рецепт за чамце од тиквица пуњене пилетином и сиром:
Како бисте припремили тиквице на овај начин, прво загрејте рерну на 190° Ц. Припремите чамце од тиквица. Одсеците ивице тиквица и преполовите их по дужини. Кашиком издубите месо из средине. Исецкајте издубљено месо и оставите са стране.
Дно велике посуде за печење напуните танким слојем парадајз соса. Припремите фил, тако што ћете да загрејте неколико кашика маслиновог уља на средњој ватри и додајте ситно исецкани бели лук, сецкани црни лук и першун. Пржите неколико минута. Додајте млевено пилеће месо, месо тиквица, со и бибер и пржите на средњој ватри око 5 минута или док пилетина не буде потпуно испржена.
Затим додајте додајте парадајз сос. Добро промешајте, пробајте и додајте још соли и бибера по жељи. Напуните чамце од тиквица смесом од пилетине и поређајте их у посуду за печење. Покријте их алуминијумском фолијом и пеците око 30 минута. Нарендајте качкаваљ и пеците непокривено још 5-10 минута, док се сир не отопи и не формира лепу корицу.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса
02. 05. 2025. у 11:00

ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЛЕШНИКА: Карамел тарт, кремасти дезерт који се топи у устима
01. 05. 2025. у 15:36

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)