РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛАКШУ ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ: Прави се од само 3 састојка, а укус је нестварно добар
Прави се зачас, а издашна је и јефтина.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 4 јаја
- 200 г чоколаде (млечна или црна, по укусу)
- 200 г крем сира (нпр. масцарпоне или крем сир за колаче)
Припрема:
Отопити чоколаду на пари или у микроталасној пећници (у интервалима од 30 секунди, уз мешање). Оставити да се мало прохлади.
Одвојити беланца од жуманаца. Беланца умутити у чврст снег.
У отопљену чоколаду додати жуманца и крем сир, па све добро сјединити. На крају, лагано умешати умућена беланца, мешајући варјачом или спатулом да смеса остане ваздушаста.
Смесу сипати у калуп прекривен папиром за печење (пречник 18–20 цм). Пећи у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 30-35 минута. Торту охладити пре сечења, а по жељи је посути шећером у праху или премазати отопљеном чоколадом.
(still)
Препоручујемо

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

АМБАСАДОР ТОРТА: Прави избор за Ускрс, пуна ораха и чоколаде (ВИДЕО)
18. 04. 2025. у 10:00

ПОСНА КИНДЕР ТОРТА: Неодољив укус коме нећете моћи да одолите
13. 04. 2025. у 10:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)