ПОСНА КИНДЕР ТОРТА: Неодољив укус коме нећете моћи да одолите
Једна од популарних посластица је посна киндер торта, кремаста, јаког укуса и врло атрактивног изгледа, а припрема врло једноставна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 100 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 мл минералне воде
- 100 г лешника
- 100 г шећера
- 50 мл уља
- 1 мања кутија чоколадног крема (око 400 г)
За међукору:
- 1/2 кг посног кекса
- 150 мл газираног сока по избору
За браон фил:
- 1 стони посни маргарин (250 г)
- 1 кашика брашна
- 10 кашика шећера
- 1/2 л воде
- 100 г прашка за пудинг с укусом чоколаде
За бели фил:
- 1 стони посни маргарин (250 г)
- 1 кашика брашна
- 10 кашика шећера
- 1/2 л воде
- 100 г прашка за пудинг с укусом ваниле
За глазуру:
- 3 кашике уља
- 150 г посне чоколаде
За декорацију:
- посни шлаг, млевени или ломљени лешник, чоколадне мрвице итд.
Припрема:
По тепсији, обложеној пек-папиром, поспите 100 г сирових лешника, па их пеците око 10 минута рерни претходно загрејаној на 180 степени. Од тога једну половину самељите ситно, а другу склоните са стране.
Појачајте рерну да се греје на 200 степени.
У дубокој чинији умутите брашно, шећер, уље, киселу воду и прашак за пециво, па у то умешајте млевени лешник и добро промешајте.
Обложите дно тепсије пек-папиром, па по дну распоредите печени лешник и преко поспите смесу за кору. Пецитите у рерни око 20 минута, па извадите да се хлади.
Потом окрените кору (тако да лешници буду горе) и намажите посним чоколадним кремом обилато.
За чоколадни фил. У једну шерпу сипајте већи део припремљене воде (око 400 мл), па у то додајте шећер и оставите да прокључа. За то време у остатку воде (око 100 мл) умутите прашак за пудинг са укусом чоколаде и једну кашику брашна, па кад вода са шећером прокључа, склоните са стране, сипајте размућен пудинг, па вратите на ринглу и мешајте док се не згусне. Оставите да се прохлади, па убаците посни маргарин и мутите док не буде фино кремасто.
За бели фил. У једну шерпу сипајте већи део припремљене воде (око 400 мл), па у то додајте шећер и оставите да прокључа. За то време у остатку воде (око 100 мл) умутите прашак за пудинг са укусом ваниле и једну кашику брашна, па кад вода са шећером прокључа, склоните са стране, сипајте размућен пудинг, па вратите на ринглу и мешајте док се не згусне. Оставите да се прохлади, па убаците маргарин и мутите док не буде фино кремасто.
Најпре на кору коју сте премазали чоколадним кремом нанесите бели фил, па ређајте посни кекс који сте умочили у газирани напитак по укусу.
Преко кекса ставите чоколадни фил.
Потом с мало уља отопите посну чоколаду, па док је још вруће сипајте преко браон фила. По жељи, украсите шлагом, чоколадним мрвицама или млевеним лешницима.
Одмах ставите у фрижидер, где треба да одстоји бар два сата пре служења, а идеално преко ноћи.
(glossy)
Препоручујемо

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

КИВИ ТОРТА СА КЕКСОМ И БАНАНАМА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити
10. 03. 2025. у 11:00

ТОРТА ЈУЖНИ ВЕТАР: Неодољиво кремаста са корама које се топе у устима (ВИДЕО)
01. 03. 2025. у 15:00Joвана Васић

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

БЕСНОСЛОВНА ЦИФРА - ХРВАТИ "НАВАЛИЛИ": Колико ће Томпсон зарадити од концерта на загребачком хиподрому?
ХРВАТСКИ певач је у промет пустио 19.000 комада одеће, који су разграбљени у рекордном року. Према неким изворима, од концерта ће укупно зарадити 20 милиона евра
15. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)