ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса

Јована Васић

13. 03. 2025. у 15:00

Лоара је краљица међу тортама, а чим је први пут будете пробали постаће вам јасно и због чега. Припрема се од меканих кора са лешницима и изузетно кремастог фила, раскошна торта којој нико неће одолети.

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 8 јаја
  • 450 г шећера
  • 1 лимун
  • 400 г лешника
  • 370 мл млека
  • 60 г брашна
  • 120 г беле чоколаде
  • 120 г шећера у праху
  • 150 г маргарина
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 кесица шлага

Припрема:

Прво улупајте два јаја, али одвојите беланца од жуманца. Прво умутите беланца па додајте 100 г шећера и непрестано мутите. Тек на крају убаците сок од пола лимуна.

Самељите 100 г лешника па додајте умућеним беланцима и лагано промешајте.

Тепсију у којој ћете пећи коре обложите папиром за печење и излијте смесу у њу равномерно је сипајући. Пеците око 45 минута на 150 степени. Све поновите од преосталог материјала за још три коре. Жуманца која су вам остала умутите уз додавање преосталог шећера, брашна и кесице ванилин шећера.

У шерпу загрејте млеко и додајте умућену смесу са жуманцима, па кувајте док не проври. У неком тренутку убаците белу чоколаду и мешајте док се не отопи. По кувању склоните са рингле и оставите да се охлади.

Маргарин који је собне температуре умутите са шећером у праху и постепено га додајте у охлађен фил са жуманцима уз мућење миксером. Када се све сједини оставите да се лепо стегне. На послужавник ставите једну кору, па фил, све тим редоследом док не потрошите сав материјал. Умутите шлаг и украсите торту и декоришите по избору.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ