ВИТАМИНСКА ЧОРБА ОД БРОКОЛИЈА И КАРФИОЛА: Укусна и здрава, а спремна за мање од пола сата
Свима је познато да су броколи и карфиол пуни витамина, зато искористите то и направите укусну чорбу од овог поврћа.

Фото: Shutterstock
Састојци:
200 г броколија
1 већи кромпир
1 шаргарепа
1 мањи црни лук
1 чен белог лука
1 л бујона или воде
1 кашика маслиновог уља
Со и бибер
Припрема:
Поврће оперите и исецкајте. Карфиол и броколи одвојите на цветове, а ако су већи исецкајте их. У шерпи загрејте маслиново уље. Пропржите црни лук док не постане стакласт па додајте бели лук и кратко га пропржите. Убаците кромпир и шаргарепу. Прелијте бујоном (или водом). Пустите да проври, па кувајте на средњој ватри око 10 минута. Додајте броколи и карфиол, па наставите да кувате још 5-7 минута, док поврће не омекша. зачините по жељи и укусу и сервирајте топло.
(ствар укуса)
Препоручујемо

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати
27. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

БЕСНОСЛОВНА ЦИФРА - ХРВАТИ "НАВАЛИЛИ": Колико ће Томпсон зарадити од концерта на загребачком хиподрому?
ХРВАТСКИ певач је у промет пустио 19.000 комада одеће, који су разграбљени у рекордном року. Према неким изворима, од концерта ће укупно зарадити 20 милиона евра
15. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)