ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Јована Васић

27. 01. 2025. у 12:00

Торта монахињина тајна је врло раскошна и богата сиром, а прелива се чоколадом.

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes

Састојци:

За прву кору:

  • 100 г маргарина
  • 100 г шећера у праху
  • 100 г брашна
  • 4 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За другу кору:

  • 150 г брашна
  • 75 г маргарина
  • 50 г шећера у праху
  • 2 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 2 кашичице какаоа

За крем од сира:

  • 400 г свежег сира
  • 170 г шећера у праху
  • 1 пакет пудинга од ваниле
  • 4 јајета
  • 100 г маргарина
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За пудинг крем:

  • 400 мл млека
  • 1 кесица пудинга од ваниле
  • 2 кашике шећера
  • 180 г путера
  • 1 паковање црвеног желеа

За чоколадну глазуру:

  • 1 кашика путера
  • 3 кашике какао праха
  • 5 кашика млека
  • 120 г шећера

Додатно:

  • шака пржених млевених ораха за посипање

Припрема:

Како бисте направили торту, направите прву кору. Омекшали маргарин умутите са шећером у праху, затим додајте једно по једно јаје и брашно просејано са прашком за пециво. Тесто ставите у плех обложен папиром за печење (тепсија 25x25 цм) и пеците око 20 минута на 180°Ц.

Након тога направите другу кору, тако што ћете да замесите тесто од састојака, осим какаоа. Поделите смесу на два дела. Један део ставите у фрижидер, а у други део смесе додајте какао, поново премесите и ставите у замрзивач.

Почните да правите крем од сира тако што ћете да одвојите јаја на жуманца и беланца. Умутите беланца. Умутите маргарин са шећером у праху, додајте жуманца, свежи сир, пудинг, прашак за пециво и пенасто умућен снег од беланаца. Смрзнуто смеђе тесто нарендајте на крупно ренде. И све изрендано тесто у деловима додајте у овај крем, мешајући. Раширите светло тесто преко плеха обложеног папиром за печење. Пеците на 180°Ц док не порумени, око 10-15 минута. По печеном тесту равномерно распоредите крем од сира и пеците на 175°Ц око 45-60 минута.

Затим направите пудинг крем. Растворите желе у 60 мл куване воде. У 60 мл млека растворите пудинг и шећер, преостало млеко оставите да прокључа, сипајте пудинг и уз снажно мешање кувајте, док се не згусне. Охладите пудинг. Умутити путер, додајући пудинг и желе.

На печено светло тесто намажите пудинг крем и одозго ставите тамно тесто. Све састојке за глазуру помешати и кувајте на тихој ватри, мешајући, док се не згусне. Поспите преко торте глазуру и преко глазуре орахе. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.

13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10

Коментари (0)

УЕФА ПРЕСЕКЛА: Ево где се игра Србија - Албанија након што је ФСС тражио да се утакмица измести из Београда!