ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Јована Васић

27. 01. 2025. у 12:00

Торта монахињина тајна је врло раскошна и богата сиром, а прелива се чоколадом.

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes

Састојци:

За прву кору:

  • 100 г маргарина
  • 100 г шећера у праху
  • 100 г брашна
  • 4 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За другу кору:

  • 150 г брашна
  • 75 г маргарина
  • 50 г шећера у праху
  • 2 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 2 кашичице какаоа

За крем од сира:

  • 400 г свежег сира
  • 170 г шећера у праху
  • 1 пакет пудинга од ваниле
  • 4 јајета
  • 100 г маргарина
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За пудинг крем:

  • 400 мл млека
  • 1 кесица пудинга од ваниле
  • 2 кашике шећера
  • 180 г путера
  • 1 паковање црвеног желеа

За чоколадну глазуру:

  • 1 кашика путера
  • 3 кашике какао праха
  • 5 кашика млека
  • 120 г шећера

Додатно:

  • шака пржених млевених ораха за посипање

Припрема:

Како бисте направили торту, направите прву кору. Омекшали маргарин умутите са шећером у праху, затим додајте једно по једно јаје и брашно просејано са прашком за пециво. Тесто ставите у плех обложен папиром за печење (тепсија 25x25 цм) и пеците око 20 минута на 180°Ц.

Након тога направите другу кору, тако што ћете да замесите тесто од састојака, осим какаоа. Поделите смесу на два дела. Један део ставите у фрижидер, а у други део смесе додајте какао, поново премесите и ставите у замрзивач.

Почните да правите крем од сира тако што ћете да одвојите јаја на жуманца и беланца. Умутите беланца. Умутите маргарин са шећером у праху, додајте жуманца, свежи сир, пудинг, прашак за пециво и пенасто умућен снег од беланаца. Смрзнуто смеђе тесто нарендајте на крупно ренде. И све изрендано тесто у деловима додајте у овај крем, мешајући. Раширите светло тесто преко плеха обложеног папиром за печење. Пеците на 180°Ц док не порумени, око 10-15 минута. По печеном тесту равномерно распоредите крем од сира и пеците на 175°Ц око 45-60 минута.

Затим направите пудинг крем. Растворите желе у 60 мл куване воде. У 60 мл млека растворите пудинг и шећер, преостало млеко оставите да прокључа, сипајте пудинг и уз снажно мешање кувајте, док се не згусне. Охладите пудинг. Умутити путер, додајући пудинг и желе.

На печено светло тесто намажите пудинг крем и одозго ставите тамно тесто. Све састојке за глазуру помешати и кувајте на тихој ватри, мешајући, док се не згусне. Поспите преко торте глазуру и преко глазуре орахе. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.

04. 11. 2025. у 12:33

Коментари (0)

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Добила вест коју нико није очекивао