НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
Старински колачићи - лондонске штанглице, одушевиће вас укусом.

Foto: Profimedia
Састојци:
- За кору:
- 250 г брашна
- 120 г шећера
- 130 г + 1 кашика путера (собне температуре)
- 4 жуманца
- За горњи слој:
- 4 беланца
- 150 г шећера
- 1 кашичица екстракта ванилије
- 1 прстохват соли
- 200 г млевених ораха
- 1,5 шољице џема
Припрема:
Пенасто умутите жуманца са путером и шећером и умешати у брашно. Ручно или варјачом мешајте брашно са смесом од јаја, док се не претвори у тесто. Обликујте лопту и оставите у фрижидеру 30 минута. Загрејте рерну на 180 °С. Плех средње величине обложите пек-папиром. Самељите орахе. Умутити беланца с прстохватом соли док не постану пенасти. Постепено додајте шећер и ванилију, мутите док се не формирају чврсти врхови. Пажљиво умешајте млевене орахе. Разваљајте тесто и утисните га у припремљен плех. Преко коре премазати џем од кајсија, а преко џема премазати смесу од ораха. Колач пеците 20-25 минута, док се горњи слој не испече и не порумени. Ако врх почне превише да тамни, смањите температуру рерне. Оставите да се охлади пре сечења. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53

НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНЕ БЕЧКЕ КОЦКЕ: Тако једноставне, а тако сочне
19. 09. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)