БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Новости онлине

20. 07. 2024. у 15:00

Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Foto: Shutterstock

Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.

Састојци:

за кору (пеку се 4 коре):

  • 4 беланцета
  • 100 г шећера
  • 80 г млевених ораха
  • 20 г (2 кашике) какао праха

 за чоколадни крем:

  • 16 жуманаца
  • 250 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 50 г какао праха
  • 40 г пудинга са укусом чоколаде
  • 5 дл млека
  • 250 г чоколаде
  • 250 г путера собне температуре

 за фил са малинама:

  • 500 г смрзнутих малина
  • 200 г шећера
  • 3 дл воде
  • 2 кесице пудинга са укусом ваниле

Глазура:

  • 200 г чоколаде
  • 5 кашика уља

Припрема:

Коре:

Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.

У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.

Чоколадни фил:

Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.

Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.

Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.

Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).

Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.

Фил са малинама:

Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.

Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.

Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.

Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.

04. 11. 2025. у 12:33

Коментари (0)

МИРА БАЊАЦ ОЧИ У ОЧИ СА ТИТОМ Рекао јој: Што то мене питаш? Зовите ме за браварске радове!