КЕНЕДИ ТОРТА: Једна врло богата торта и изгледом и укусом
Кенеди торта старинског раскошног укуса.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti
Састојци:
- јаја 10
- шећера 10 кашика
- млевених ораха 10 кашика
- брашна 5 кашика
- уља 2 кашике
- прашак за пециво 1
- беланаца 8
- шећера 12 кашика
- сецканих ораха 10 кашика
- брашна 4 кашике
- жуманаца 8
- шећера 8 кашика
- чоколаде 200 гр
- маслаца 125 гр
- млека 2 чаше
- шећера 3 кашике
- пудинга од ваниле 2
- маслаца 125 гр
- шећера у праху 150 гр
- слатке павлаке 500 мл
- крем-фиx 1
Припрема:
Коре умутити од побројаних састојака и испећи у правоугаоном плеху прекривеном пек папиром. Кору од млевених ораха пећи на 180 степени око 15 минута а кору са сецканим орасима пећи на 150 степени око 20 минута.
За тамни фил умутити жуманца са шећером и скувати на пари густ крем па додати чоколаду и мешати док се не истопи, охладити и у хладно додати умућен маслац.
За светли фил скувати пудинг у млеку са шећером и оставити да се охлади. посебно умутити маслац са шећером у праху и измешати са хладним филом.
Посебно умутити слатку павлаку додајући јој крем-фиx.
На тацну за торту прво ставити кору са млевеним орасима, затим премазати светлим филом, затим тамним филом и на крају слатком павлаком.Прекрити кором од сецканих ораха па поновити поступак са филовима и на крају украсити преосталом павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)