ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом
Киндер буено је једна од најпознатијих светских чоколадица. Од сличних састојака људи су почели да праве киндер буено колаче и торте. Како је у току ускршњи пост, не морате да се одричете омиљених посластица, већ направите посни киндер буено колач.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
300 г посних наполитанки
100 г посне чоколаде
100 мл посне слатке павлаке
За фил:
500 мл биљног млека
1,5 кесица пудинга од ваниле
250 г посног крем сира
120 г шећера
10 г ванилин шећера
300 мл посне слатке павлаке
150 г кикирикија
За глазуру:
100 г посне чоколаде
100 мл посне слатке павлаке
кикирки или лешник
Припрема:
Истопите чоколаду са слатком павлаком, па умочите наполитанке. Умачете три ивице, а четврту оставите суву. Ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Сува ивица треба да "легне" на чоколадну ивицу како би се залепила.
У посуди помешајте пудинг, шећер и ванилин шећер. Сипајте 100 мл млека и лепо сједините да нема грудвица. Сипајте преостало млеко у шерпу, па када крене да ври додајте пудинг. Све лепо промешајте и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте у посуду, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади неких 30 минута. Умутите крем сир са охлађеним пудингом, па додајте умућену слатку павлаку и све добро сједините миксером.
У шерпи истопите шећер, па додајте кикирики или лешник и све добро промешајте. Сипајте добијену смесу на пек-папир и ставите у фржидер да се стегне. Затим је изблендирајте и додајте у фил, па лагано промешајте.
Преко наполитанки сипајте фил, па истопите чоколаду са слатком павлаком и премажите преко. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја
08. 03. 2024. у 11:00

КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)