МОЦХИ ИЛИ ДАИФУКУ: Направите популаран јапански колач који се не пече,а коме нећете моћи одолети

Новости онлине

17. 03. 2024. у 15:00

Моцхи или моћи лоптице су чувени јапански десерт који се прави од пириначног теста, а ми смо за вас изабрали рецепт за овај колач пуњен сладоледом.Ако желите освежавајући колач који се топи у устима, обавезно пробајте моцхи.

МОЦХИ ИЛИ ДАИФУКУ: Направите популаран јапански колач који се не пече,а коме нећете моћи одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 шоља пиринчаног брашна 
  • 1/4 шоље шећера
  • 2 кашике шећера у праху
  • 1 шоља воде
  • боје за храну (по жељи) 
  • кукурузни скроб
  • сладолед

Припрема: 


Изаберите сладолед по жељи, па кашиком за сладолед вадите кугле и ређајте на пек папир. Вратите у замрзивач на сат времена. У посуди помешајте пиринчано брашно, шећер и шећер у праху. Промешајте, па сипајте воду, а ако желите да тесто буде у боји додајте и боју за храну (по жељи). Мешајте док не добијете глатку смесу. Покријте провидном фолијом и ставите у микроталасну на један минут. Опет промешајте пар пута шпатулом коју сте поквасили, па покријте и вратите у миркоталасну на још 30 секунди. Тесто би требало да изгледа благо сјајно, а ако није, пеците у микроталасној још 30 секунди. 

Ставите пек папир на радну површину и поспите слојем кукурузног скроба. Шпатулом изручите тесто, па га поспите скробом. Оклагијом развуците тесто у правоугаоник. Ако се тесто лепи током ваљања, наставите да посипате врх кукурузним скробом како бисте то спречили. Одложите тесто на пек папиру у фрижидер на пола сата. Чашом или округлим калупом направите кругове на тесту. Обришите од скроба, па из замрзивача извадите само једну куглу сладоледа и ставите на средину теста. Обмотајте тесто око сладоледа тако да формирате лоптицу. Чврсто умотајте моцхи лоптицу у провидну фолију и ставите у замрзивач. Тако урадите и са преосталим тестом и сладоледом.

Држите у замрзивачу најмање сат времена. Колаче служите тако што извадите само количину која ће се појести и сачекате да се мало одледе. Остатак чувате у замрзивачу у провидној фолији.  

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ