"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах

Новости онлине

01. 03. 2024. у 15:00

МАК је популаран састојак у свету посластичарства, посебно када је у питању прављење колача.

ЕУФОРИЈА СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах

Фото Shutterstock

У комбинацији са белом чоколадом овај рецепт ће вам сваки следећи пут бити на уму када вам се једе нешто слатко а домаће.

Састојци:

  • 3 јајета
  • 150 г шећера
  • 100 г брашна
  • 100 г гриза
  • 200 г млевеног мака
  • 1 прашак за пециво
  • 200 мл јогурта
  • 50 г сувог грожђа
  • мало рума
  • 100 г беле чоколаде

Припрема:

Измешати брашно, гриз, прашак за пециво и мак. Умутити јаја са шећером, додати суве састојке, затим уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех премазати уљем и посути брашном. Сипати смесу и пећи на 190 степени око 45 минута. На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља, измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади и сећи.

(Супержена92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)