"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
МАК је популаран састојак у свету посластичарства, посебно када је у питању прављење колача.
У комбинацији са белом чоколадом овај рецепт ће вам сваки следећи пут бити на уму када вам се једе нешто слатко а домаће.
Састојци:
- 3 јајета
- 150 г шећера
- 100 г брашна
- 100 г гриза
- 200 г млевеног мака
- 1 прашак за пециво
- 200 мл јогурта
- 50 г сувог грожђа
- мало рума
- 100 г беле чоколаде
Припрема:
Измешати брашно, гриз, прашак за пециво и мак. Умутити јаја са шећером, додати суве састојке, затим уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех премазати уљем и посути брашном. Сипати смесу и пећи на 190 степени око 45 минута. На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља, измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади и сећи.
(Супержена92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја
09. 02. 2024. у 19:00
ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом
08. 02. 2024. у 10:00
СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима
07. 02. 2024. у 13:00
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)