ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута

Novosti online

03. 03. 2024. у 12:00

ЈЕДНОСТАВАН, а опет укусан рецепт за десерт, ево правог колача.

ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута

Фото Shutterstock

Састојци:

* 600 гр млевене плазме или сличног кекса

* 200 гр прах шећера
* 200 гр млевених ораха или лешника
* 4 јаја
* 250 гр маслаца
* 200 мл газираног сока од поморанџе или обицног
* 1-2 кесица шлага или слатке павлаке за декорацију

Припрема:

Помешајте млевену плазму, лешнике и шећер. Затим умутите беланца, а онда им додајте и жуманца па измешајте са сувим састојцима. Додајте омекшан маслац, а потом и сок и све промешајте. Умешену смесу преручите у калуп и утапкајте је на дно. Када се смеса стегне, преко ставите умућен шлаг или слатку павлаку, а преко додајте мало чоколаде.

👌

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)