МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина
ЗА припрему овог преукусног јела са дашком Медитерана треба вам свега 4 састојка и 40 минута времена.
Састојци:
* пилеће груди, веће, 1 комад
* сушени или свеж парадајз, 5-10 комада
* моцарела, 4 кришке
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
* со и бибер, по укусу
* босиљак, по укусу
* маслиново уље, по потреби
Припрема:
- У оба комада пилећег белог меса засеците џепове, па их посолите, побиберите и поспите мешавином италијанских зачина. Све добро утрљајте, па у џепове које сте направили у филетима сложите беби спанаћ, сушени парадајз и моцарелу. У јако загрејаном тигању, на мало маслиновог уља пржите филете по 3 мин са сваке стране. Пребаците филете у посуду за печење и пеците још 20 минута на 180 степени. Уместо сушеног парадајза можете да користите и свеж.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРИПРЕМА СЕ СУПЕР БРЗО: Тортиља од кромпира, лагана је и изузетно богата сиром
10. 02. 2024. у 08:55
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (1)