ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна
ЧОКОЛАДНА торта од прави се без шећера, уља и без брашна.
Састојци:
* 2 шоље урми, без коштица
* 2 кашичице прашка за пециво
1/4 кашичице соли
* 3 јајета
За чоколадну глазуру:
* 3 кашике кокосовог уља
* 3 кашике меда
Припрема:
Загрејте рерну на 180 Ц. Обложите калуп за торту папиром за печење.
Додајте урме у миксер и мешајте док се не формира паста. Затим додајте какао и мутите миксером док се не сједине и не формира се лопта.
На крају додајте прашак за пециво, со и јаја. Мутите миксером поново док не постане глатко – око 1 минут.
Пребаците тесто у тепсију и равномерно поравнајте врх. Пеците 30–35 минута – немојте претерати. Оставите да се охлади у тепсији 10 минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)