ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна
ЧОКОЛАДНА торта од прави се без шећера, уља и без брашна.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 2 шоље урми, без коштица
* 6 кашика какао праха
* 2 кашичице прашка за пециво
1/4 кашичице соли
* 3 јајета
За чоколадну глазуру:
* 3 кашике кокосовог уља
* 6 кашика какао праха
* 3 кашике меда
Припрема:
Загрејте рерну на 180 Ц. Обложите калуп за торту папиром за печење.
Додајте урме у миксер и мешајте док се не формира паста. Затим додајте какао и мутите миксером док се не сједине и не формира се лопта.
На крају додајте прашак за пециво, со и јаја. Мутите миксером поново док не постане глатко – око 1 минут.
Пребаците тесто у тепсију и равномерно поравнајте врх. Пеците 30–35 минута – немојте претерати. Оставите да се охлади у тепсији 10 минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)