ПИЛЕЋА ЧОРБА: Топло јело за било које доба године
Пилећа чорба је укусно и топло јело које прија у свако доба године. Лака је за припрему, а увек нас подсети на домаћу кухињу.

ФОТО: Novosti
Укусна пилећа чорба
- 400 гр пилетине
- 1 главица црног лука
- 1 црвена паприка
- 1 шаргарепа
- 1 кашика брашна
- 1,2 литра пилећег бујона
- 1/2 танке тестенине
- Со, црни бибер
- 1 кашика путера и маслиново уље
- 2 кашике ситно сецканог першуна
- 2 кашике лимуновог сока
Пржите пилетину у шерпи са мало путера и уља 5 минута. Додајте 1,5 литара воде и оставите да се пилетина кува 30 минута. 10 минута након кључања, додајте мало соли. Након кључања, исеците месо на комаде. У међувремену, у другој шерпи додајте преостали путер и 2 кашике уља и динстајте лук 5 минута. Додајте паприку на веома мале коцкице и рендану шаргарепу и наставите да мешате 2 минута. Помешајте брашно, а затим додајте пилећи бујон и сецкано месо, тестенину. Пробајте и прилагодите укус са мало соли и црног бибера. Ставите поклопац и оставите да се састојци крчкају 10 минута. На крају додајте першун ако желите. Можете додати мало лимуновог сока или не.
Пријатно!

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)