ИМЕ НЕ ЛАЖЕ, ОВО ЈЕ СТВАРНО: Перфектна чорба
Толико је богата различитим састојцима и месом, да ће вам бити довољна и за ручак, уколико нисте баш много гладни.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 300 г печурака по избору
- шаргарепа
- главица лука
- шака пиринча
- шака бораније
- парадајз
- 2 жуманца
- со, бибер
- свеж першунов лист
- уље
Припрема:
Ставите јагњетину у шерпу, посолите је и прелијте водом, па је кувајте док не буде потпуно кувана. Затим извадите месо и искидајте га на ситне комаде за чорбу. Уситните лук а шаргарепу исеците на крупније комаде, па их издинстајте на загрејаном уљу, заједно са боранијом. Додајте опране и исечене перчуке, па прелијте добијеним бујоном од меса.
Чим поврће омекша, додајте пиринач. Кувајте док се не скува и тек тад додајте ољуштен и уситњен парадајз. Потом вратите месо у чорбу, кувајте још три-четири минута, па зачините сољу и бибером. Умутите жуманца и разредите их са 150 мл воде, па их сипајте у чорбу и промешајте.
Поспите свежим першуновим листом и послужите.
Препоручујемо

ИДЕАЛНА ЗА ДОРУЧАК, УЖИНУ, ИЛИ ПОНЕТИ НА ПОСАО: Пита са сецканим корама и јогуртом
28. 05. 2025. у 07:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)