ИМЕ НЕ ЛАЖЕ, ОВО ЈЕ СТВАРНО: Перфектна чорба

Бојана Јовановић

12. 06. 2025. у 11:00

Толико је богата различитим састојцима и месом, да ће вам бити довољна и за ручак, уколико нисте баш много гладни.

ИМЕ НЕ ЛАЖЕ, ОВО ЈЕ СТВАРНО: Перфектна чорба

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 300 г печурака по избору

- 400 г јагњећег меса
- шаргарепа
- главица лука
- шака пиринча
- шака бораније
- парадајз
- 2 жуманца
- со, бибер
- свеж першунов лист
- уље

Припрема:

Ставите јагњетину у шерпу, посолите је и прелијте водом, па је кувајте док не буде потпуно кувана. Затим извадите месо и искидајте га на ситне комаде за чорбу. Уситните лук а шаргарепу исеците на крупније комаде, па их издинстајте на загрејаном уљу, заједно са боранијом. Додајте опране и исечене перчуке, па прелијте добијеним бујоном од меса.

Чим поврће омекша, додајте пиринач. Кувајте док се не скува и тек тад додајте ољуштен и уситњен парадајз. Потом вратите месо у чорбу, кувајте још три-четири минута, па зачините сољу и бибером. Умутите жуманца и разредите их са 150 мл воде, па их сипајте у чорбу и промешајте.

Поспите свежим першуновим листом и послужите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону