УСКРШЊА САЛАТА: Брза за припрему, али довољно ефектна да освоји госте на први залогај
Ускршња салата је савршен додатак празничној трпези, спајајући богате укусе и свежину пролећних састојака.

foto: Youtube / Printscreen / @gotujzkarolem
За разлику од класичне руске или мимоза салате, ова верзија доноси лаганију текстуру и савршен баланс укуса. Комбинација хрскавог поврћа, кремастог прелива и нежних зачина чини је неодољивом за свако непце. Ова салата ће постати ваш омиљени избор за сваку прославу!
Састојци:
- 5 јаја
- 200 г тестенине
- 1 кашичица соли
- 1 празилук
- 200 г шунке из конзерве
- 200 г кукуруза из конзерве
- 4 кашике мајонеза
- 1/2 кашичице црног бибера
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
У једном лончету јаја кувајте 9 минута, у другом лонцу тестенину. Када је скувана оцедите тестенину и прохладите је потом је сипајте у већу посуду.
Исецкајте празилук на тракице, преспите кључалом водом и оставите да одстоји. За то време исецкајте кувана јаја на ситне коцкице, као и шунку. Додајте их у тестенину, затим и празилук и кукуруз из конзерве.
У посебној чинијици помешајте мајонез, бибер и со и добро сједините са осталим састојцима. Салата је спремна, уживајте и пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
12. 03. 2025. у 11:00

КРЕМАСТА И ПИКАНТНА: Влашка салата, одличан прилог јелима од меса
27. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)