ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Лако се прави, а може да замени комплетан оброк
Држаће вас дуго ситим, а осваја на први залогај.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 230 г макарона
- 2 целера, ситно исецкана
- пола средње црвене паприке
- 1/4 малог црвеног лука
- 60 г сецканих краставчића
- 60 г ситно насецкане свеже мирођије
За прелив:
- 240 г веганског мајонеза
- 2 кашике сока од киселих краставаца
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 1 кашика шећера
- 2 кашичице сенфа
- 1/4 кашичице соли
- већи прстохват црног бибера
- прстохват белог лука у праху
Припрема:
Скувајте макароне по упутству са паковања. Онда их добро исперите хладном водом па додајте у велику чинију и прелијте кашичицом маслиновог уља. Добро промешајте па додајте црвену паприку, целер, мирођију, киселе краставце и црвени лук. У једној посуди умутите вегански мајонез, сок од киселих краставаца, јабуково сирће, шећер, сенф и со, да добијете прелив. Сипајте прелив преко макарона па добро промешајте. Оставите салату бар пола сата у фрижидеру.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРОТЕИНСКА САЛАТА БЕЗ МЕСА: Одлична идеја како да спремите здрав оброк
16. 01. 2025. у 16:43Новости онлине

МЕКСИЧКА САЛАТА: Освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом
12. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)