САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком
Салата са краставцима и црвеним луком је реска и освежавајућа, може да се једе уз главно јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 160 г црвеног лука, ситно исецканог
- 1 велики чен белог лука, врло ситно исецкан
- 240 г посног јогурта
- 1/2 кашичице морске соли и црног бибера
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 ½ кашика јабуковог сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 60 г ситно сецкане мирођије
- 450 г краставца, танко нарезаног
Припрема:
За ову салату помешајте све састојке осим мирођије и краставца - лук, бели лук, посни јогурт, со, бибер, лимунов сок, јабуково сирће и сенф. Мешајте док не постане глатко.
Додајте мирођију и краставац и поново мешајте док краставац не буде добро премазан дресингом. Пробајте и прилагодите додатно зачине по потреби. Ако припремате унапред, чувајте прелив и краставац одвојено у фрижидеру до 2-3 дана.
(stvarukusa)
Препоручујемо

САЛАТА СА ЦРВЕНИМ КУПУСОМ, ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршена комбинација састојака за здрав оброк
20. 12. 2024. у 17:31Новости онлине

ПОСНА КИКИРИКИ САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА: Припремите је за славску трпезу
17. 12. 2024. у 10:49

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

"САД КАД САМ У БЕОГРАДУ..." Водитељка доживела разочарање - све објавила на мрежама
ВОДИТЕЉКА РТС-а Ивана Миленковић уживала је на Ибици одакле је редовно делила фотографије и показивала како ужива на мору.
15. 06. 2025. у 19:51
Коментари (0)