ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
Гурманска хамбургер супа прави се са млевеном говедином и зачињена је црвеним и белим луком. Можете да је прилагођавате свом укусу што се тиче зачина.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 кашике маслиновог уља
- 450 г млевене говедине
- 1 средњи лук, исечен на коцкице
- 3 чена белог лука, млевена
- 500 г говеђег бујона
- 400 г печеног парадајза
- 2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 1 кашичица сушеног оригана
- 3 средња жута кромпира, нарезана на коцкице
- 250 г смрзнутог мешаног поврћа
- со и бибер, по укусу
Припрема:
Да бисте направили хамбургер супу, у великом лонцу за супу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте млевену говедину и кувајте док не порумени, око 5 минута. Оцедите вишак масноће.
Додајте лук и кувајте док не постане провидан. Затим додајте бели лук и кувајте док не замирише, око 1 минут. Умешајте парадајз пасту и кувајте 1-2 минута. Затим додајте говеђи бујон, неоцеђен печени парадајз, босиљак и оригано. Доведите смесу до кључања. Додајте кромпир и смрзнуто мешано поврће. Смањите топлоту и кувајте око 20-25 минута, или док кромпир не омекша. Зачините супу сољу и бибером по укусу. Послужите топло и уживајте у хамбургер супи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)