БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер
Домаћа биг мек салата - брз и једноставан рецепт ком се не може одолети.
Састојци:
- 450 г млевене говедине
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица ворчестер соса
- Со
- Црни бибер
- 60 г грчког јогурта
- 1 кашика сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 1 кашичица кечапа
- 1/2 кашичице љуте паприке
- 2 главице зелене салате, сецкане
- 125 г исецканог чедара
- 125 г чери парадајза
- 100 г киселих краставаца исецканих
- 1/4 црвеног лука, танко исеченог
- 1 кашичица сусама
Припрема:
За биг мек салату у тигањ на средњој ватри ставите млевену говедину, бели лук у праху и ворчестер сос и зачините сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући, 8 до 10 минута. Пребаците говедину у велику чинију.
У средњој чинији умутите грчки јогурт, сирће, сенф, кечап и паприку. Тиме ћете прелити салату.
У чинији помешајте говедину, чедар, парадајз, киселе краставце и црвени лук. Прелијте преливом и поспите сусамом. Сервирајте уз тортиљу. Уживајте у биг мек салати.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ГЛУМАЦ: Највише се памти по својим арогантним, али безбрижним ликовима
АМЕРИЧКИ глумац Дебни Колман, који је играо у холивудским филмовима попут, "Паклени торањ", "Од 9 до 5" и "Тутси", умро је у 92. години.
18. 05. 2024. у 07:48
ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.
РУСКЕ снаге су при напредовању последњих недеља, укључујући у Харковској области, заузеле више територија, него украјинска војска током неуспешне контраофанзиве 2023. године, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на аналитичаре.
18. 05. 2024. у 08:18
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)