БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
Да направите овај колач биће вам потребан само блендер, не пече се и спрема се веома брзо и лако, а користе се здраве намирнице, према томе можете уживати у дегустацији без много муке и гриже савести.
Foto: Shutterstock
Састојци:
Кора:
- 125 г кокоса
- 125 г индијских орашчића (неслани)
- 10 г какаа
- 65 г путера од кикирикија
- 65г меда
Крем/фил:
- 150 г кокоса
- 400г кокосово млеко
- 50 г шећер/мед
- 150г јогурта
- 10г желатина раствореног у 50мл вреле воде
Глазура/прелив:
- 60 г тамне чоколаде 60-90%
- 80 мл кокосовог млека
Припрема:
Помешаћемо кокос, индијски орах и какао у блендеру па у то додати мед и путер од кикирикија и месити док не добијемо конзистентну масу коју ћемо обликовати у калупу у танку и глатку површину попут коре. Затим ћемо кувати млеко са кокосом и шећером, до не добијемо густу масу коју ћемо убацити у блендер са јогуртом, на крају ћемо у смесу убацити желатин и распоредити је по кори у калупу. Колач преливамо глазуром и украшавамо по жељи. Сервирамо га након што се охлади у фрижидеру уз кафу и преостаје нам само да уживамо у препознатљивом укусу баунтија, али спремљеног на здрав начин. Пријатно!
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)