САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру
Салата од лососа са боровницама, лешницима, свежим поврћем и зачинима улепшаће сваки оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г филета лососа
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице плус 1/8 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
- 2 кашике лимуновог сока, подељено
- 4 свеже гранчице мирођије
- 125 г сецканог ољуштеног краставца
- 60 г павлаке
- 30 г ситно сецкане слатке црвене паприке
- 30 г исецкане свеже мирођије
- 3 кашике капара, оцеђених
- 8 шољица исцепкане зелене салате
- 30 г сецканих лешника
- 30 г свежих боровница
- 4 танке кришке црвеног лука, раздвојене на колутове
Припрема:
Ставите лососа на подмазану тепсију. Поспите сољу и са пола кашичице бибера. Прелијте са 1 кашиком лимуновог сока, а на врх ставите гранчицу мирођије. Пеците, непокривено, на 220° 15-18 минута или док се риба лако не љушти виљушком.
Исеците лососа на велике комаде. У малој чинији помешајте краставац, павлаку, црвену паприку, исецкану свежу мирођију, капаре и преостали сок од бибера и лимуна. Поделити зелену салату на 4 тањира. На врх ставите лешнике, боровнице и лук. Послужите салату од лососа и уживајте!
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00

ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)