ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата

Novosti online

04. 01. 2024. у 14:30

ЧУВЕНУ цацики салату можете да направите и у свом дому.

ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата

Фото Shutterstock

Савршен спој краставца, лука, мирођије и грчког јогурта никога неће оставити равнодушним. Једите је као прилог, уз гирос или јела од меса.

Потребно:

* 3 свежа краставца

* 200 г грчког јогурта
* 2 крупнија чена белог лука
* кашичица исецкане мирођије
* 1 кашика маслиновог уља
* 1 кашика лимуновог сока
* прстохват бибера
* со по укусу

Припрема:

Прво ољуштите краставце и кашичицом извадите средину са семенкама. Нарендајте краставце и ставите их у цедиљку. Посолите их и оставите да се оцеде од вишка воде.

Ченове белог лука прелијте са 2-3 кашике маслиновог уља и оставите их пола сата, да уље упије ароме лука. Бели лук ситно нарендајте. Сједините бели лук и грчки јогурт, па оставите смесу преко ноћи у фрижидеру. Додајте исецкану мирођију, маслиново уље, лимунов сок, бибер и со по укусу. Добро промешајте све састојке. Уживајте !

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)