РЕЗАНЦИ СА ПОВРЋЕМ И ТОФУОМ: Укусна азијска инспирација

Milena Tomasevic

27. 10. 2025. у 16:00

Брзо, лако и пуно укуса – ово јело доноси дух источне кухиње у ваш дом. Комбинација еластичних пиринчаних резанаца, хрскавог поврћа и тофуа у богатом, слатко-сланом сосу чини савршен оброк за ручак или лагану вечеру.

РЕЗАНЦИ СА ПОВРЋЕМ И ТОФУОМ: Укусна азијска инспирација

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 200 гр пиринчаних резанаца (нпр. тракасти)
  • 250 гр тофуа (обичног или димљеног)
  • 1 шаргарепа (исечена на танке тракице)
  • 1 црвена паприка
  • 100 гр  грашка
  •  шака зеленог пасуља
  • 1 мала тиквица
  • 2 кашике уља (сусамово или уље од уљане репице)

За сос:

  • 4 кашике соја соса
  • 2 кашике хоисин соса (или теријаки)
  • 1 кашика шећера или меда
  • 1 кашичица кромпировог скроба (раствореног у 2 кашике воде)
  • 1 чен белог лука (пресечен)
  • 1 цм свежег ђумбира (рендан)

Припрема:

Резанци: Скувајте према упутству са паковања, оцедите и оставите са стране.

Тофу: Исеците на коцкице и испеците у тигању или воку док не добије златну боју. Извадите и одложите.

Поврће: У истом тигању кратко пропржите поврће – прво шаргарепу и зелени пасуљ, затим додајте паприку, тиквицу и грашак. Поврће треба да остане благо хрскаво.

Сос: Помешајте све састојке у посуди и додајте у тигањ. Кувајте док се сос не згусне.

Комбинација: У тигањ додајте резанце и тофу, добро промешајте и држите на ватри још 2–3 минута да се укуси споје.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону