ЈАГЊЕТИНА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ОДОЛИТЕ: Запечена са киселим млеком

Бојана Јовановић

06. 06. 2025. у 07:00

Ово је прави специјалитет! Уколико сте љубитељ јагњећег меса немојте пропустити да пробате.

ЈАГЊЕТИНА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ОДОЛИТЕ: Запечена са киселим млеком

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 750 г јагњећег меса

- кг (укупно) младог црног и белог лука
- 100 г масти или уља
- јаје
- 200 мл киселог млека
- кашика брашна
- кашичица млевене црвене паприке
- мешавина сувих биљних зачина
- со, бибер
- першунов лист

Припрема:

Исеците месо на комаде, посолите и ставите у шерпу. Додајте ситно исецкане обе врсте лука и прелијте машћу или уљем. Поклопите и кувајте на тихој ватри, повремено доливајући воду.

Брашно размутите у мало воде, додајте млевену црвену паприку и сипајте у јело. Посолите и побиберите по укусу. Умутите јаје и кисело млеко, прелијте преко јагњетине и зaпеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, док не добије златно-смеђу боју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете