ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети

Новости онлине

22. 04. 2025. у 11:30

Укусан, сочан и декоративан — овај ролат је прави хит на трпези, посебно после Ускрса и "гомиле" скуваних јаја.

ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети

Foto: Shutterstock

И ето како да се она искористе, а да добијемо сочни оброк. Идеалан је и топао и хладан, а савршено се слаже са сезонском салатом или кромпиром.

Састојци:

  • 450 г спанаћа
  • 5 јаја
  • 600 г млевеног меса
  • Свеж першун (по укусу)
  • 75 г ренданог пармезана + додатно за посипање
  • Со по укусу
  • 80 г презли

Припрема:

Спанаћ кувајте у кључалој води 5 минута. Затим га оцедите и оставите да се охлади. Четири јајета ставите у кључалу воду и кувајте око 10 минута, затим их ољуштите.

У већој посуди помешајте млевено месо са једним сировим јајетом, ситно сецканим першуном, пармезаном, сољу и презлама  док не добијете компактну смесу. На папиру за печење распоредите месо и обликујте правоугаоник рукама. Преко меса распоредите скуван и оцеђен спанаћ, поспите пармезаном, па дуж једне дуже ивице поређајте кувана јаја.

Помоћу папира пажљиво увијте ролат и пребаците га заједно са папиром на плех. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Оставите да се прохлади па сеците на колутове и послужите.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЦРНА УДОВИЦА ЗАВРШИЛА У КОЛИЦИМА: Наручила убиство мужа који је био на челу империје, па уживала у затвору 26 година