ЗАПЕЧЕНИ МЛИНЦИ СА ЋУРЕТИНОМ: Савршенство укуса чак и за избирљиве
Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г ћурећег филеа
- 500 г млинаца
- 550 мл пилећег или ћурећег бујона
- пола коцке за супу
- кисела павлака
- 200 г ренданог качкаваља
- 500 мл неутралне павлаке за кување
- свеже самлевени бибер
- со
- уље
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Шницле измасирајте прстима, па их по потреби излупајте чекићем, посолите и побиберите. Пржите шницле са обе стране по пар минута, па их исеците по ширини на траке. Пустите бујон да прокључа, па додајте пола коцке за супу. Изломите млинце на мање комаде. Бујон сипајте у већу шерпу, па додајте половину млинаца. Извадите и поновите поступак са преосталим млинцима. Помешајте павлаке за кување. На дно ватросталне посуде сипајте мало уља па млинце, умућену павлаку, мало сечног меса, павлаку, млинце, павлаку. Изрендајте 150 г качкаваља. Пеците млинце 20 минута до пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Извадите из рерне и поспите остатком качкаваља. Пријатно!
(trpeza)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)