ЗАЧИЊЕНИ РИЖОТО СА ТУЊЕВИНОМ: Врло је лагано, а пикантно јело
Одлично и брзо јело за сваки дан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 220 г туњевине из конзерве
- 1 мали лук
- 6 ченова белог лука
- 1 црвена паприка
- 1 шаргарепа
- 1,25 г сушеног оригана
- 1/2 кашичице сушене мајчине душице
- 360 мл воде 360 мл
- 200 г пиринча
- 2 кашике сецканог першуна
- 2 кашичице лимуновог сока
- морска со и црни бибер
Припрема:
Како бисте направили рижото, оцедите конзерве туњевине у ситно сито са чинијом испод и туњевину пажљиво исецкајте. Такође исецкајте црни лук, бели лук, црвену паприку и шаргарепу. Загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте 3 кашике маслиновог уља из конзервиране туњевине.
После пар минута додајте исецкане састојке, мешајте их непрекидно, после 4 минута додајте оригано и мајчину душицу, брзо измешајте, затим додајте воду и обилно зачините морском сољу и црним бибером. Појачајте ватру и промешајте. У међувремену, додајте пиринач у фино сито и исперите под водом.
Када вода прокључа у тигању, додајте пиринач, лагано промешајте, затим ставите поклопац на тигањ и спустите на тиху ватру, па динстајте 15 минута или док се пиринач не скува.
Када је пиринач скуван, склоните поклопац и шерпу са рингле, додајте оцеђену туњевину, сецкани першун и сок од лимуна, виљушком лагано размутите пиринач, сервирајте директно из тигања или пребаците у посуде за сервирање, уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН ЛАГАНИ ОБРОК: Паста примавера, осваја на први залогај
05. 04. 2025. у 10:00

МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно
03. 04. 2025. у 08:30

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)