ЗАЧИЊЕНИ РИЖОТО СА ТУЊЕВИНОМ: Врло је лагано, а пикантно јело

Новости онлине

13. 04. 2025. у 14:30

Одлично и брзо јело за сваки дан.

ЗАЧИЊЕНИ РИЖОТО СА ТУЊЕВИНОМ: Врло је лагано, а пикантно јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 220 г туњевине из конзерве
  • 1 мали лук
  • 6 ченова белог лука
  • 1 црвена паприка
  • 1 шаргарепа
  • 1,25 г сушеног оригана
  • 1/2 кашичице сушене мајчине душице
  • 360 мл воде 360 мл
  • 200 г пиринча
  • 2 кашике сецканог першуна
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • морска со и црни бибер

Припрема:

Како бисте направили рижото, оцедите конзерве туњевине у ситно сито са чинијом испод и туњевину пажљиво исецкајте. Такође исецкајте црни лук, бели лук, црвену паприку и шаргарепу. Загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте 3 кашике маслиновог уља из конзервиране туњевине.

После пар минута додајте исецкане састојке, мешајте их непрекидно, после 4 минута додајте оригано и мајчину душицу, брзо измешајте, затим додајте воду и обилно зачините морском сољу и црним бибером. Појачајте ватру и промешајте. У међувремену, додајте пиринач у фино сито и исперите под водом.

Када вода прокључа у тигању, додајте пиринач, лагано промешајте, затим ставите поклопац на тигањ и спустите на тиху ватру, па динстајте 15 минута или док се пиринач не скува.

Када је пиринач скуван, склоните поклопац и шерпу са рингле, додајте оцеђену туњевину, сецкани першун и сок од лимуна, виљушком лагано размутите пиринач, сервирајте директно из тигања или пребаците у посуде за сервирање, уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЗБОГ СРБА СЕ МЕЊА НБА ОЛ-СТАР?! Историјска промена на помолу, али ће ово сада гледати цео свет!