ЧОРБАСТ ПАСУЉ СА ДИМЉЕНОМ СЛАНИНОМ: Право зимско јело, врло заситно и јако

Јована Васић

20. 02. 2025. у 09:00

Пасуљ са димљеном сланином је ароматичан, издашан и добар избор за ручак.

ЧОРБАСТ ПАСУЉ СА ДИМЉЕНОМ СЛАНИНОМ: Право зимско јело, врло заситно и јако

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г белог пасуља
  • 1 лук
  • 1 црвена паприка
  • 1 парадајз
  • 1 шаргарепа
  • 2-3 стабљике нане или 1 кашика сушене
  • 1/2 кашичице мирођије
  • 1 кашичица мајчине душице
  • 300г димљене сланине
  • 2 кашичице паприке
  • 2 кашике уља
  • 2 кашичице соли
  • 2-3 кашичице брашна

Припрема:

Оперите пасуљ и оставите га поклопљеног у хладној води преко ноћи. Ставите оцеђен пасуљ у шерпу. Све поврће и димљену сланину исеците на мале комаде и додајте у шерпу. Додајте зачине, црвену паприку и уље.Сипајте хладну воду да потпуно покрије пасуљ. Помешајте брашно са 1-2 кашике воде и убаците у шерпу. Крчкајте најмање 6 сати. Сервирајте и уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону