ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
ВРЕМЕ припреме је око 40 минута, а количина довољна за 4-6 порција.

Foto: Shutterstock
Поврће може да буде припремљано и као главно јело, каже нутрициниста Татјана Поповић. Овог пута пробајте печени карфиол, који можете да употпуните изузетно укусним преливом од руколе и ораха. Испробајте рецепт.
Време припреме: 40 минута
Количина: 4-6 порција
Печени карфиол с песто сосом од руколе и ораха
Потребно вам је
- 2 велике главице карфиола, преполовљене
- 2 кашике маслиновог уља
- прстохват соли
- прстохват бибера
- песто сос од руколе и ораха (за сервирање)

Foto: Shutterstock
Потребно вам је за декорацију
- ¼ шоље ораха, ситно сецканих
- ¼ шоље лешника, ситно сецканих
- ¼ шоље першуновог лишћа, ситно сецканог
- ¼ шоље грожђица
- кашичица коре лимуна
- ¼ кашичице млевене црвене паприке
- 2 кашичице екстрадевичанског маслиновог уља
Припрема
Загрејте рерну на 180° Ц, те обложите тепсију папиром за печење. Загрејте маслиново уље у тигању на средње јакој температури, те послажите половине главица карфиола. Пеците их 2-3 минута са сваке стране, док не порумене.
Ставите половине карфиола у тепсију, додајте со, бибер, те их пеците у рерни око 25 минута. Помешајте све састојке за декорацију у мањој посуди. На тањир сипајте песто сос, те додајте карфиол и поспите га састојцима за декорацију. Послужите и уживајте.
(Totallywellness.rs)
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
02. 02. 2025. у 11:00

УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром
31. 01. 2025. у 09:00

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
30. 01. 2025. у 11:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)