НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Јована Васић

22. 01. 2025. у 09:30

Пилав, или како га у турском и арапском свету зову пилаф, јесте јело од пиринча са месом или без њега. Оно што краси ово јело је једноставност, а опет има невероватно богатство укуса.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г млевеног свињског меса
  • 3 главице црног лука
  • 3 велике шаргарепе
  • 3 кашике уља
  • 300 г пиринча
  • со и бибер, по укусу
  • већи прстохват карија
  • мешавина сувих зачина
  • пилећа коцка за супу
  • вода

Припрема:

Како бисте направили овај пилав прво исецкајте на ситно лук и шаргарепу. Загрејте уље у тигању и убаците их да се пропрже, а затим додајте млевено месо и зачините по жељи.

У све то додајте пиринач, и мешајте док пиринач не постане стакласт, а затим прелијте са 500 мл воде и убаците пилећу коцку за супу, па поклопите.

Смањите ватру на рингли и оставите да крчка, док се не упије вода. Додајте со и мешавину сувих зачина, па оставите поклопљено пар минута.

Укључите рерну на 180 степени па запеците око 20 минута. Извадите из рерне, охладите и сервирајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)