ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Јована Васић

15. 01. 2025. у 07:00

Ручак који сви обожавају.

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Foto: Shutterstock

Састојци:

За ћевапе:

  • 1 кг млевеног меса
  • 7-8 ченова белог лука
  • 1 црни лук
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 3 кашичице соли
  • 2 кашичице бибера
  • 200 мл киселе воде

За прелив:

  • 300 мл пива
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 2 кашичице бибера
  • ½ кашичице суве мирођије
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • 50 мл уља

Припрема:

У млевено месо додати изрендан црни и бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу