ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
Уз посне ћуфте од пасуља, нико неће приметити да нема меса на слави. Врло су укусне и идеалне за славску трпезу.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г пасуља из конзерве, опраног и оцеђеног
- 1 кашика уља
- 2 чена белог лука ситно исецкана
- 1 мали лук ситно исечен
- 1 кашика соја соса
- 50 г семена сунцокрета
- 60 г овса
- 1 кашичица парадајз пасте
- 1 кашичица сенфа
- 1-2 кашичице сушеног босиљка или мајчине душице
- 1 кашичица паприке у праху
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте направили посне ћуфте, исперите и оцедите пасуљ. Затим ставите у чинију и грубо изгњечите гњечилицом за кромпир или кашиком. Загрејте уље у тигању и пржите лук 2-3 минута. Затим додајте бели лук и динстајте још минут. Након тога додајте пасуљу у посуду.
У блендеру ситно самељите семенке сунцокрета, па додајте у чинију заједно са овсом, парадајз пастом, сенфом, зачинским биљем и паприком у праху. Све помешајте и зачините сољу и бибером по укусу. Затим од мешавине пасуља формирајте око 12 лоптица.
Загрејте преостало уље у великом тигању и пржите куглице пасуља док не постану хрскаве са свих страна. Сервирајте уз купус салату или са парадајз сосом, по жељи, или их поређајте на тацни.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)