МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Новости онлине

18. 08. 2024. у 07:00

Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.

МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг скуше
  • 1 кг белог кромпира
  • 2 веће главице црног лука
  • 4-5 ченова белог лука
  • 1 лимун
  • 1 веза першуна
  • 1 кашичица сецканог босиљка
  • 60 мл маслиновог уља
  • 300 мл белог вина
  • морска со по укусу
  • млевени бибер по укусу

Припрема:

Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.
Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.

(lepota i zdravlje)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду