РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТЕ КРМЕНАДЛЕ У СОСУ ОД СЕНФА: Сочне и неодољиве
Кремасте крменадле у сосу од сенфа праве се са павлаком за кување и соком од јабуке.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 750 г свињских крменадли без костију
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- 65 г жутог лука исеченог на коцкице
- 1 кашичица свежих листова мајчине душице
- 30 мл сувог белог вина
- 93 мл сока од јабуке
- 4 кашике сенфа
- 3 кашике павлаке за кување
Припрема:
Загрејте уље у великом тигању на средње јакој ватри. У међувремену, осушите крменадле папирним убрусима. Све обилно зачините сољу и бибером. Додајте свињетину у тигањ и пржите док не добије златно-браон боју на дну, 4 до 5 минута. Пребаците на велики тањир.
Смањите ватру на средњу, додајте лук и мајчину душицу, зачините сољу и динстајте, повремено мешајући, док не омекша, око 4 минута. Додајте вино, дрвеном кашиком остружите све запечене комадиће са дна тигања и динстајте док скоро не испари, 3 до 4 минута. Умешајте сок од јабуке и пустите да проври. Вратите крменадле запеченом страном нагоре и додајте све сокове накупљене на тањиру у тигањ.
Динстајте крменадле 6 до 12 минута у зависности од дебљине. Пребаците крменадле на тањире за сервирање. Ставите тигањ на средњу јаку ватру, убаците сенф у сос и динстајте док се мало не смањи, око 2 минута. Склонити са рингле и додајте павлаку за кување. Пробајте и по потреби зачините сољу и бибером. Прелијте крменадле сосом и уживајте.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести
16. 05. 2024. у 19:00

СОЧНА ПАЧЕТИНА У СОСУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Француски специјалитет који обара с ногу
03. 06. 2024. у 09:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)