РИЖОТО СА ПОВРЋЕМ: Ручак који ће цела породица обожавати
Укусно јело, а лако за припрему.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г пиринча
- 250 г мешаног поврћа по жељи (може залеђено)
- 1 кашичица мешавине сувог зачина
- 1 кашичица карија
- 1 кашичица сувог босиљка
- 1 црни лук
- 50 мл уља
Припрема:
Продинстајте исецкан црни лук са уљем и сувим зачином док не омекша и постане жућкаст. Додајте мешавину припремљеног поврћа, мало воде ако је поврће свеже и кувајте на тихој ватри док не омекша. У шерпи скувајте пиринач у 600 мл воде. Скуван пиринач оцедите и додајте у поврће. Додајте босиљак и кари и на тихој ватри сједините уз мешање један минут. (trpeza)
Препоручујемо
СОЧНА ПАЧЕТИНА У СОСУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Француски специјалитет који обара с ногу
03. 06. 2024. у 09:00
НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка
02. 06. 2024. у 11:00
САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
23. 05. 2024. у 17:30
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)