КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА: Сви је волимо, а ево како се прави

Новости онлине

04. 05. 2024. у 07:00

Сваки залогај је гурмански доживљај, чисто уживање.

КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА: Сви је волимо, а ево како се прави

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1кг свињског филеа
  • 200гр кајмака
  • со, уља довољно да потоне пола шницла
  • брашно

Састојци за панирање:

  • 6 кашика презли
  • 6 кашика брашна
  • со, бибер
  • 2 јаја

За припрему кромпирића: 

  • 5,6 кромпира
  • зачинска паприка
  • со, бибер
  • уље
  • рузмарин

Тартар сос:

  • сок од пола лимуна
  • 3, 4 кисела краставчића
  • око 250 гр мајонеза
  • око 180гр павлаке
  • першун
  • мало соли

Припрема:

Кромпир ољуштите, исеците па га зачините са бибером, соли, паприком, уљем и рузмарином. Пеците у рерни на 200 степени Целзијуса око сат времена.

Месо за Карађорђеву шницлу добро истуците чекићем, посолите, премажите са кајмаком па умотајте у ролну.

Умутите јаја, а у две посебне посудите сипајте презле и брашно. Ролат најпре уваљајте у брашно, па у јаја, а онда у презле.

У дубљи тигањ сипајте већу количину уља и када се уље загреје спустите припремљене шницле. Пржите их равномерно уз повремено и лагано окретање, све док не порумене.. Када се добро испржи, оставите са стране да се оцеди масноћа.

Направите тартар сос тако што ћете киселе краставчиће изрендати, а першун исецкати па све помешати са лимуновим соком, мајонезом, павлаком и зачинима. Уживајте!

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Новак Ђоковић донео одлуку пред Ролан Гарос коју нико није очекивао