СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра

Новости онлине

03. 05. 2024. у 11:00

Многи покушавају да пронађу онај савршен рецепт да им прасетина испадне сочна, укусна и са хрскавом корицом, а овај начин припреме ће вам у томе помоћи. Један састојак вас дели до савршене прасетине.

СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 7-8 кг прасетине
  • 200 г соли
  • 300 мл пива
  • свињска маст
  • вода

Припрема хрскаве прасетине:

Исеците на комаде прасетину и очистите је.

Сваки комад меса са обе стране посолите и поређајте у плех. Оставите да одстоји дуже време, како би упило со.

Рерну загрејте на 250 степени.

Прасе премажите машћу и одозго га полијте мало водом, па ставите да се пече.

С времена на време, прељте водом и заливати претопом (тачношћу која се накупи у плеху). Сваки дуги пут, на сваких пола сата, прелијте прасе пивом.

С обзиром на то да се пече од три до четири сата, месо треба окретати шест до осам пута, на пола сата и преливати.

Прасе је печено када се кости на ножицама одвајају од меса.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду