ЋУФТЕ СА ПЕЧУРКАМА И МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Данас вам предлажемо један укусан и сочан ручак
Ћуфте се по оригиналном рецепту праве са млевеним месом, али данас постоје различите верзије овог јела. Можете да их направите као посне, тј. само са поврћем, а можете и у млевено месо да додајeте састојке по жељи.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 10 печурака
- 100 г млевеног меса
- 1 црни лук
- 1 јаје
- 150 г хељде
- 3 кашике брашна
Припрема:
Хељду скувајте, па вишак воде процедите. Додајте у хељду ситно сецкани лук, па зачините по жељи. Затим пропржите ситно сецкане печурке, па додајте у хељду и све лепо промешајте.
У хељду и печурке додајте јаје, млевено месо и брашно. Све добро промешајте, а ако је потребно, још мало зачините.
Обликујте ћуфте и ређајте у тигањ у који сте сипали мало уља. Пржите док не буду готове.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)