ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно
Да џигерица буде мекша и укуснија, чим је купите, прелијте је млеком и држите у фрижидеру до припреме, али не дуже од једног дана.
Састојци:
- 600 г свињске џигерице
- 300 г очишћеног кромпира
- 1 главица црног лука
- 1 главица црвеног лука
- 4 кашике уља
- 2-3 чена белог лука
- везица першуна
- 2 јајета
- 50 г презли
- 150 г бајатог хлеба
- 10 г прашка за пециво
- со, бибер и мешавина сувог зачина по укусу
Припрема:
Џигерицу оперите и просушите. Кромпир исеците на мање комаде, па га самељите заједно са џигерицом у блендеру. Добијену смесу сипајте у већу посуду. У тигању на загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни и црвени лук. Склоните са стране и мало прохладите. У посуду са џигерицом додајте зачине по укусу, као и ситно сецкани першун и гњечени бели лук. Додајте јаја и презле. На крају прохлађени лук, прашак за пециво и издробљени хлеб. Све лепо сједините, па оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Направите мање пљескавице, па их пржите у тигању на загрејаном уљу.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)