ВИШЕ ОД 20 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА, ВИРАЛНО ЈЕЛО: Медена пилетина, сваки залогај је гурмански рај
СПРЕМА се једноставно а сваки залогај се памти.
Састојци:
* 500 гр пилећег филеа
* 1 кашичица белог лука у праху (1 кашичица)
* 2 гр млевеног црног бибера
* 1 јаје
* 150 мл воде
* прстохват соли
* 2 гр црног бибера
* 1 кашичица белог лука у праху
* 120 гр брашна
* 1 кашичица прашка за пециво
* сунцокретово уље
За сос:
* 15 мл сунцокретовог уља
* 85 гр меда
* 100 гр парадајз соса
* 20 гр соја соса
Припрема:
Пилећи филе исеците на мале комаде. Додајте со, бели лук у праху и црни бибер па све добро промешајте.
Ставите јаје у дубоку посуду. Додајте воду, со, бели лук у праху, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете једноличну смесу. Додајте комаде пилетине и оставите да одстоји 10 минута.
Загрејте сунцокретово уље у тигању на средње јакој ватри. Пржите пилетину до златно смеђе боје са обе стране. У шерпу ставите сунцокретово уље и додајте рендани бели лук. Пржите 2 минута.
Додајте мед, парадајз сос и соја сос. Пржите 2 минута на лаганој ватри. Додајте пилетину и оставите да се пржи док се сос добро не упије.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПУТИН ИМЕНОВАО ШОЈГУА: Ево коју ће нову функцију обављати бивши министар одбране Русије
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије.
12. 05. 2024. у 20:42
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)