САВРШЕНИ ОБРОК: Батаци са кокосом и лиметом

Novosti online

01. 03. 2024. у 14:05

ОДУШЕВИТЕ највољеније!

САВРШЕНИ ОБРОК: Батаци са кокосом и лиметом

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилећи батаци, 4 ком

* со, по жељи
* бибер, по жељи
* бели лук, 2 чена
* кокосово млеко, 250 мл
* брашно,1 кашичица
* лимета,1
* коријандер, по жељи
* маслиново уље, по потреби

Припрема:

* Батаке добро осушите и натрљајте сољу и бибером, па их на уљу пржите са свих страна десетак минута. Извадите батаке и оставите их на топлом, а у уље додајте ситно исецкан бели лук и кашичицу брашна. Варјачом састружите дно тигања и одмах налијте кокосово млеко. Мешајте да се све сједини, па убаците топле батаке и кувајте још неколико минута.

Склоните с ватре и умешајте сок од лимете. Поспите коријандером и послужите са пиринчем или кус-кусом.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)