САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: "Мрвљени" бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!
МРВЉЕНИ бургери се лако праве, а имају одличну равнотежу сланог и слаткастог укуса. Ево како да направите мрвљене бургере!

Фото Shutterstock
Тиме што се месо "мрви" подстиче се боља карамелизација и хрскавост ивица. Мрвљени бургер је савршен, јер ако пустите да месо одстоји пар минута, упиће све састојке у себе.
Састојци:
* 250 г млевеног меса
* 4 кришке сира на листиће
* 2 лепиње за хамбургере са сусамом
* 2 кисела краставца, насечена
За маринаду:
* 2 кашике мајонеза
* 1 кашика сенфа
* 1 лук шалот, врло ситно сецкан
* прстохват шећера
* прстохват белог лука у праху
* 1 краставчић, врло ситно исечен, плус мало сока киселог краставца
Рецепт за мрвљене бургере:
Корак 1:
Направите сос:
Да бисте направили сос за мрвљене бургере, помешајте све састојке осим сока од киселог краставца. Затим додајте довољно сланог раствора да разблажите сос (али не толико да постане течан). Пробајте и додајте још соли или шећера по укусу.
Корак 2:
Загрејте тигањ:
Ставите тигањ на средњу ватру и сачекајте да се загреје. У међувремену поделите млевено месо на четири једнаке лоптице. Лагано спљоштите куглице да од њих направите дебеле плошке.
Корак 3:
Спљоштите месо у пљескавице:
Ставите плошке у тигањ, размакните што је више могуће. Користите два тигања или радите у серијама ако је потребно. Металном лопатицом и оклагијом (или металном пресом, ако је имате), разбијте плошке у танке бургере, снажно притискајући и чинећи их што тањим.
Посолите и побиберите и пеците два минута, притискајући бургере назад ако почну да се дижу у средини.
Корак 4:
Ставите сир:
Користите металну лопатицу да подигнете бургере са тигања и окрените их, зачините са мало соли и бибера, а затим на сваку положите кришку сира. Пеците још два минута, а затим их склоните са тигања и оставите са стране.
Корак 5:
Убаците сос:
Премажите обе исечене лепиње сосом, а затим на сваку подлогу ставите по две пљескавице, страном са сиром нагоре. Одозго ставите нарезани кисели краставац, ставите поклопац од лепиње и умотајте пљескавице у фолију. Оставите неколико минута, а затим их одмотајте и сервирајте. Уживајте у мрвљеним хамбургерима!
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30

ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

У ЈЕКУ ДАЧИНОГ РАЗВОДА: Огласила се Наташа Беквалац
ЋЕРКА певачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића, Хана Икодиновић, недавно је напустила Србију и са мајком отишла у Мадрид, где ће се школовати.
16. 09. 2025. у 19:27
Коментари (0)