ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
СПРЕМИТЕ овај дивни ручак, комбинација рибе и лимуна је заиста фантастична.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 1/2 кг ослића
* 1 лимун
* 2 чена белог лука (по укусу)
* першунов лист
* 100 г брашна
* 2 дл уља
* сок од 1 лимуна
* 1 дл белог вина
* со, бибер
Припрема:
1. Филете ослића зачините, уваљајте у брашно и испржите на уљу.
2. Направите прелив од сока од лимуна, ситно исецканог белог лука, першуновог листа и белог вина и зачините по укусу.
3. На дно ватросталне чиније прво поређајте колутове лимуна, па преко њих ставите пржену рибу и све залијте припремљеним преливом.
4. Посуду с рибом ставите на десетак минута у рерну загрејану на 180 степени да се запече.
5. Готову рибу сервирану на тањиру прелијте сафтом у ком се пекла.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)