ПАПУЦАКИ: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице!
ОВО је једно од омиљених јела на Балкану, али овај рецепт је корак више

Foto: Shutterstock
МОДРИ патлиџан можете заменити и тиквицама.
ПАПУЦАКИ - Потребно је:
2 патлиџана
1/2 празилука
шаргарепа
парадајз
кафена шољица пиринча
кашика маслиновог уља
50 г шампињона
кашичица мешавине сувих зачина
мајоран
50 г моцареле
200 г јунећег млевеног меса
босиљак
мајчина душица
сушени целер
1/2 везе першуна
бели лук у праху
ПАПУЦАКИ - припрема:
УЗДУЖНО пресеците патлиџан, издубите га и посолите да би пустио свој сок. На мешавини маслиновог уља и кашике воде издинстајте празилук, шаргарепу и першун. Додајте мешавину сувих биљних зачина.
Ситно исецкајте шампињоне па их додајте издинстаном поврћу кад је потпуно готово и наставите да још кратко динстате. Месо посебно издинстајте, па додајте у смесу. Пиринач такође посебно обарите, процедите и додајте у смесу. Затим додајте зачине: мајоран, босиљак, мајчину душицу, целер и бели лук у праху. Исперите патлиџан, па сваку полутку напуните овим филом.
Одозго нарендајте моцарелу или неки други сир, па преко поређајте кришке парадајза. Убаците у рерну, претходно загрејану на 200 степени и пеците око пола сата.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)