СИТНИ КОЛАЧ ЗА КРУПНИ ЗАЛОГАЈ: Лешник гнезда, мало десерт савршенство
КАДА би лешници расли у оваквим гнездима, сигурни смо да би их сва деца "испразнила" за тили час.

Фото Shutterstock
Колач који никога не оставља равнодушним и милује непца.
Потребно је:
- 2 дл воде
- 200 г шећера
- 150 г маргарина или маслаца
- 100 г црне чоколаде
- 150 г млевених печених лешника
- 250 г млевеног кекса
За фил:
- 150 г млевеног печеног лешника
- 150 г намаза од чоколаде
Припрема лешник гнезда
У шерпу сипајте воду, шећер, маслац (маргарин) и чоколаду, па ставите на лагану ватру да проври. Склоните са шпорета и одмах, док је вруће, додајте кекс и млевене лешнике. Да бисте убрзали припрему, ову смесу за „гнезда“ можете ставити и у замрзивач - чим се добро расхлади и почне да се стеже, извадите је и куглице ћете лакше обликовати. Када се смеса добро охлади, влажним рукама обликујте куглице, па сваку уваљајте у млевени лешник и ређајте их на послужавник обложен најлон фолијом или пек-папиром. Затим дршком варјаче направите удубљење на свакој куглици. Помешајте намаз од чоколаде са млевеним печеним лешником па тај фил сипајте у шприц за украшавање и истискивањем пуните „гнезда“. Оставите на хладном да се добро расхладе пре сервирања.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЛЕШНИКА: Карамел тарт, кремасти дезерт који се топи у устима
01. 05. 2025. у 15:36

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)